Mysterique

Kinderfeestjes en workshops

Danseres Yvonne

Of het nu gaat om een spetterend kinderfeestje of een workshop op school, bij Yvonne staat het plezier van samen dansen en gezelligheid centraal. De betoverende, vrouwelijke en elegante dans heeft jaren geleden haar hart gestolen. Het spel tussen muziek en lichaam, de verschillende stijlen,onbegrensd.

Fotografie Rob Jaspers

Yvonne geeft al jaren met veel passie en plezier kinderfeestjes, workshops en optredens en wil graag haar passie voor dansen met andere delen. Door het volgen van workshops bij verschillende bekende buikdanseressen en het beoefenen van andere dansstijlen zoals Jazz dance, Streetdance en stijldansen, was het voor haar makkelijk de basisbewegingen van de buikdans eigen te maken.

Daarnaast heeft Yvonne lessen gevolgd in Tiel, Culemborg, Eindhoven en Oss. Met de showgroep Hips on fire en Demoteam El Fatinats heeft ze veel grote optredens mogen meemaken.
Van theatershows in de Lievekamp in Oss en diverse bruiloften tot optredens op festivals zoals Mundial en Pukkelpop. Tegenwoordig danst ze bij Ana danst in Eindhoven om zich steeds verder te ontwikkelen in deze energieke dansstijl.

 

Optreden Pukkelpop

El Fatinats

 

Buikdansen is een dans voor vrouwen van elke leeftijd en elk figuur. Je werkt aan techniek, het opbouwen van conditie maar ook lichaamsbewustzijn en meer zelfvertrouwen krijgen in je dans zijn belangrijk.
Deze dans is misschien wel de oudste dansvorm die er bestaat. Het is eeuwenlang bewaard gebleven door zijn betoverende en magische uitstraling.

De Oriëntaalse dans, ook wel Raks Sharki genoemd, is een dansvorm afkomstig uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika waarbij de verschillende lichaamsdelen veelal onafhankelijk van elkaar bewegen. Het is een isolatiedansvorm, maar vooral een sierlijke en vrouwelijke dans die zorgt voor zowel inspanning als ontspanning. Je gebruikt niet alleen je buik en je heupen, maar danst met je hele lichaam.
Buikdansen maakt je soepel, verstevigt je spieren, verbetert je conditie, verminderd stress en is goed voor je zelfvertrouwen. Het is een dans voor jezelf om te genieten van alle aspecten van je vrouw-zijn. Je komt er lekkerder door in je vel te zitten.Buikdansen is een dans voor vrouwen van elke leeftijd en elk figuur!

Er bestaan veel vormen binnen de buikdans en ieder land of streek heeft zijn eigen stijl ontwikkeld. Zo zijn er dansen die meer op volksdansen lijken, zoals de Egyptische ‘Saidi’ stokdans, of de Turkse zigeunerdans, zie foto. Iedere dansvorm heeft zijn eigen kostuumstijl en showgroepen van nu kunnen hier helemaal in los gaan.

In de Verenigde staten is pas 40 jaar geleden de dansvorm Tribal Bellydance ontstaan en deze is nu al niet meer weg te denken. Er zijn ook vele stijlen van ‘fusion bellydance’; dat zijn stijlen waar elementen uit andere dansen, zoals Indiase Bollywood dans, in zijn verwerkt.
Kortom een veelzijdige dansstijl die nooit verveeld!