Over mij

Laat ik me even voorstellen, ik ben Yvonne van Dongen, het gezicht achter Mysterique.
Mijn grootste passie is het maken en vermaken van theatrale dameskleding. Al meer dan 15 jaar ben ik werkzaam als coupeuse in de bruidsmode en in 2015 ben ik mijn eigen bruidsatelier in Weert gestart. Hier werk ik met de prachtigste stoffen en materialen. Om zo samen met de bruiden hun droomjurk te verwezenlijken.

Fotografie Arjan van KoertDaarnaast ontwerp en maak ik historische en fantasy kostuums onder mijn label Mysterique, voor mijzelf en voor klanten. De kostuums zijn veelal voor festivals zoals Elfia, Midwinter Fair Archeon en Castlefest, waar ik jaarlijks te vinden ben. Hierin kan ik al mijn creativiteit kwijt en daag ik mezelf steeds weer uit iets spectaculairder te maken dan mijn vorige kostuums.
Ook maak ik ieder jaar nieuwe outfits voor carnaval of themafeesten en heb ik inmiddels heel wat kasten vol hangen met kostuums. Naast mijn werk probeer ik cursussen en workshops te volgen in nieuwe technieken of werken met nieuwe materialen, zoals worbla, hoofdtooien maken en de 4-daagse cursus moulage.

 

Optreden LievekampDansen is ook een grote passie van mij. Van Jazzdance tot stijldansen en van Streetdance tot bodyjamm. Het is inmiddels al weer 11 jaar geleden dat ik voor het eerst in aanraking ben gekomen met buikdansen. Een betoverende wereld met sierlijke bewegingen, muziek om bij weg te dromen en natuurlijk de prachtigste kostuums. Inmiddels heb ik jaren ervaring met optredens, kinderfeestjes en workshops waar ik alle kostuums zelf voor maak.

Het creatieve blijft niet alleen bij kleding maken, want wat ik al meer dan 15 jaar met veel plezier doe is kinderen schminken. Op braderieën, kinderfeestjes of winkelcentra’s maak ik de mooiste vlinders, elfjes en tijgers op gezichten. In 2012 heb ik de uitbreidingscursus Multi colour 1 en 2 afgerond bij Studio Joli. Dit wil ik later uit gaan breiden met een cursus/opleiding visagie.

 

Een aantal jaren geleden ben ik me gaan verdiepen in de wereld van fotografie. Iets waar ik altijd al in geïnteresseerd was maar nooit verder heb ontwikkeld. Overal gaat mijn camera mee naartoe en leg ik alles vast. Na mijn basiscursus fotografie bij st. Lucas in Boxtel heb ik de vervolg cursus in Eindhoven afgerond. Ook heb ik 2 cursussen photoshop Creatief gevolgd voor het bewerken van foto’s tot aan het creëren van de mooiste collage’s en kunstwerken. Maar uiteindelijk sta ik nog steeds liever in een theatrale eigen creatie voor de camera dan erachter haha. Vandaar dat ik ook regelmatig te vinden ben op georganiseerde fotoshoots in diverse thema’s.

Stil zitten is niks voor mij. Ik wil nog zoveel leren, nog zoveel ontwerpen dat ik niet zou weten waar ik moet beginnen! En met een goed lopend eigen bedrijf en een gezin, zijn hobby’s en vrije tijd lastig te combineren 😉